-->


ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ

Καθημερινή ενημέρωση.


 • WWW.LIMENIKIROTA.GR:___________________________________________________________________________

  Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022


  Κλειστές οι πόρτες του υπουργού Ναυτιλίας για τους υπαλλήλους του

  Από τις 11 Μαΐου έχει ζητήσει το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΣΥΥΕΝ) να συναντήσει τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα φλέγοντα προβλήματα των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου, ωστόσο μέχρι και σήμερα ο υπουργός δεν τους έχει δεχτεί. Ετσι αναγκάζονται να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω μιας ανοιχτής επιστολής την οποία δημοσιοποίησαν την Τρίτη, στέλνοντας στον κ. Πλακιωτάκη το μήνυμα: «Η απαθής και αδιάφορη στάση σας στο να γίνετε κοινωνός των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Ναυτιλίας και κατ’ επέκταση των υπηρεσιών του υπουργείου στο οποίο προΐστασθε, δεν φρενάρει τις δυσμενείς εξελίξεις, ούτε επιλύει τις δυσχέρειες».

  Στην ανοιχτή επιστολή, την οποία κοινοποιούν και στον πρωθυπουργό, επαναφέρουν το αίτημά τους για συνάντηση με τον υπουργό και παραθέτουν 10 κύρια ζητήματα-προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα περισσότερα εκ των οποίων, όπως σημειώνουν, ο Γ. Πλακιωτάκης τα γνωρίζει από την αρχή της θητείας του στο υπουργείο, ωστόσο μέχρι σήμερα κανένα από αυτά δεν έχει επιλυθεί. Κάποια από αυτά είναι:

  1. Αμεση καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών εξόδων του 2021.
  2. Υπερωριακή αποζημίωση 120 ωρών ανά εξάμηνο για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του υπουργείου για το 2023.
  3. Αμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας κατά 200 θέσεις όλων των κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων.
  4. Αμεση ξεχωριστή προκήρυξη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.
  5. Αμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων που προ διετίας έχουν προκηρυχθεί, καθώς και άμεση προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων προϊσταμένων οργανικών μονάδων των οποίων η θητεία έχει ολοκληρωθεί ή η θέση έχει κενωθεί.
  6.Διαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης όλων των υπαλλήλων του υπουργείου.

  Οι εκπρόσωποι της ΠΣΥΥΕΝ τονίζουν πως είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και συνδικαλιστικών εκπροσώπων των πολιτικών υπαλλήλων και, όπως υποστηρίζουν, το γεγονός αυτό τους ξαφνιάζει, καθώς πρώτη φορά συναντούν τέτοια πολιτική συμπεριφορά στις δεκαετίες που υπηρετούν στο υπουργείο.

   

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  http://www.limenikirota.eu/

  ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  Παρακαλούμε διαβάστε τους
  Επισημαίνουμε ότι απαγορεύεται η δημοσίευση και ο σχολιασμός προσωπικών δεδομένων .

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  ΠΡΟΣΟΧΗ

  Το http://www.limenikirota.eu/ δεν αποτελεί και δεν εκπροσωπεί - αντιπροσωπεύει το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και το ΥΝΑΝΠ καθώς αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία .
  ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ-nea